Neobizánci stílusban épült Laki Benő plébános kezdeményezésére, az ún. Kálvária-dombon áll egy vonzó szépségű épület: a Hősök Kápolnája.

A tervezés Gecse Viktort dícséri. A gondolat is valószínűleg a hazafias érzelmű paptól indult el, az I. világháború különböző harcterein elesett zamárdi, szántódi és tóközi illetőségű katonáknak ne egy oly sok helységben látható huszadrangú szobor állíttassék, hanem minden idők emlékezetére egy szakrális épület, homlokzatán az elesetteket magához vonzó Krisztussal. Ő maga már nem érhette meg a kis kerek kápolna 1934-ben történt felszentelését, csak megpihenni térhetett oda, sírja a bejárattal szemben, középütt látható.

Előtte jelképesen a Golgota alakzata magasodik fel a szobrok megrendítő fehérségével, a megfeszített Krisztus és a két lator. Kétoldalt láthatók a nagy táblákra aranyos betűkkel felrótt hősi nevek: 41 név az I. világháborúból, 38 név a II. világháborúból. Szép szokás volt a két háború között, hogy a hősök vasárnapján (május utolsó vasárnapja volt ez) kivonult ide a község lakossága; itt volt a nagymise az elesettek lelki üdvéért.