COVID tájékoztató: ózongenerátoros fertőtlenítés szállásunkon!

Kedves Vendégeink!

Lesz nyár? Minden bizonnyal igen, de most csupán takarék-lángon. Hamarosan nyitunk, készülünk. Szokás szerint, közel 25 éve minden évben, így most is várjuk szeretettel kedves vendégeinket június végétől!

Legújabb szerzeményünk egy ipari teljesítményű ózongenerátor, (20g/h teljesítmény) mellyel hatékonyan és gyorsan tudjuk fertőtleníteni vendégházunk összes helyiségét.

Ezt mostantól megtesszük minden vendégcsere alkalmával!

Reméljük, ezzel a fejlesztéssel hatékonyan tudunk harcolni a kórokozók ellen, és növeljük szállásunk felkészültségét, javítjuk annak megítélését vendégeink körében ezekben a nehéz időkben is!

Az ózon rendkívül erős fertőtlenítőszer, mely a gáz halmazállapotából adódóan eljut a helyiség minden pontjába és elpusztítja a káros mikroorganizmusokat: baktériumokat, vírusokat, penészgombákat, úgy hogy közben nem károsítja a berendezési tárgyakat. 

Az ózon alkalmazása biztonságos:

Az ózonos fertőtlenítő eljárás rendkívüli előnye más fertőtlenítő eljárásokkal szemben, hogy nem hagy hátra egészségre káros anyagot a fertőtlenítés folyamatában – mint pl. a klór -, hanem egyszerűen rövid idő alatt magától is tiszta oxigénné (O2) bomlik. Ennek ideje mintegy 30-40 perc a kezelés után.

Az ózonos eljárás egyszerű:

Az ózonos fertőtlenítő eljáráshoz csak egy ózongenerátort helyezünk el a helyiségben, ami a beállított paramétereknek megfelelően elvégzi a fertőtlenítést. Nincs szükség a helyiség kipakolására, a nagyobb bútorok elmozdítására. Vendégcsere előtt a takarítási folyamatba illesszük az eljárást, mely közben az ózon kifejti fertőtlenítő hatását, majd oxigénre bomlik le. A szoba ezután (kb. 30-40 perc elteltével) biztonságosan használható.

Az ózonos fertőtlenítés garantáltan hatékony:

Ha a nemzetközi irodalmat áttekintjük, számos tudományos cikk foglalkozik az ózon fertőtlenítő hatásával. Bővebb, hiteles információ a Wikipedia oldalán: https://hu.wikipedia.org/wiki/Ózon

Az ózon behatási ideje a legismertebb kórokozókra vizsgálva:

Az ózon hatása a baktériumokra és vírusokra

Az ózon erős baktericid (baktériumölő), virocid (vírusölő) hatás hátterében a szétváló ózonból keletkező aktív oxigén oxidáló hatása áll. Az ózon megbontja a baktériumok sejthártyáját ha érintkezésbe kerül a sejtfallal.  Az érintkezéskor létrejövő robbanásszerű oxidációs reakció következtében lyuk keletkezik a sejtfalon. A baktérium kezdi elveszti alakját, miközben ózon molekulák létrehoznak további  lyukakat a  sejtfalon. A másodperc tört része alatt több ezer ózon molekula ütközik a bakteriális sejtfalba és a sejt elpusztul. A vírus mikroszkopikus biológiai organizmus, amely nem sejtes szerveződésű és csak más élőlények sejtjeiben, parazitaként képes szaporodni. Az ózonmolekulák a vírust úgy károsítják, hogy azok képtelenek lesznek további sejteket megfertőzni azaz továbbadni a fertőzést.

Az ózon hatása az poratkákra:

Az ózon gáz halmazállapotú és kétszer nehezebb mint a levegő, ezért beszivárog minden apró repedésbe, résbe a padlón, a szövetekbe, kárpitokba, az ágyneműk és a matrac belsejébe is. Rövid idő alatt elpusztítja az ezeken a helyeken élő poratkákat azzal, hogy roncsolja a légzőszervüket. Egyedülálló hatása a vegyszerekkel szemben, hogy az ózon oxidálja az atkák ürülékét is ami leginkább felelős a porallergia tünetek kiváltásáért. Az eljárás teljesen vegyszermentes és veszélytelen az emberre. A hálószoba ózonfriss kezelésével ágynemű is friss illatú és higiénikus lesz.